Onze werkwijze

Een woning bouwen bij Residence Makelaardij

Wilt u graag een woning laten bouwen? Residence Makelaardij regelt het gehele proces voor u. Van de aankoop van de bouwkavel, het bouwplan en de financiering tot de bouwcoördinatie en uiteindelijk de oplevering. Voor zowel particuliere als projectmatige woningbouw tot ongeveer 20 woningen gaan wij graag voor u aan de slag. Dit alles doen wij met wederzijds vertrouwen en passie voor mooie woningen.

We gaan graag met u in gesprek!

Wanneer u een woning laat bouwen, wilt u dit natuurlijk voor het best mogelijke resultaat binnen het beschikbare budget. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we uw wensen, eisen en voorkeuren en zetten dit om in een voorstel en offerte. Wanneer u besluit om hiermee akkoord te gaan, gaan we voor u aan de slag!

Woning

Een woning bouwen

Wilt u een woning bouwen? Dit is hoe dat bij ons gaat!

Aankoop bouwkavel

Wanneer u nog geen bouwkavel heeft, helpt Residence Makelaardij bij het vinden van een geschikt stuk grond. We zijn gespecialiseerd in het voordelig aankopen van bouwkavels in Noord-Nederland. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een goede kijk op de actuele prijsontwikkelingen en zijn we meester geworden in het onderhandelen. Dit resulteert in een scherpe vierkantemeterprijs van bouwkavels in het mooie Noord-Nederland.

Bouwplan, ontwerp en bestek

Samen bespreken we alle eisen, wensen en ideeën voor uw nieuwe woning. We bespreken onderwerpen die voor u belangrijk kunnen zijn, zoals materiaalgebruik, lichtinval, indeling, bereikbaarheid, beveiliging, isolatie, klimaatbeheersing en interieur. Wanneer iedereen enthousiast is over de plannen, gaat de architect of bouwkundig tekenaar aan de slag met het maken van een ontwerp en het opstellen van een bouwbestek.

Offerte en financiering

De offerte, een belangrijk document. We zorgen ervoor dat dit voor u een compleet overzicht is van het kostenpakket en wat u hier precies voor terugkrijgt. Wanneer u hier zelf niet helemaal uitkomt, kunt u gebruik maken van financieringsadvies. Samen met Wim Houwen van het financieringsbureau Dát Telt gaan we met u in gesprek over de financiën.

Bouwcoördinatie 

Wanneer er daadwerkelijk aan uw droomhuis gebouwd kan worden zorgen wij ervoor dat alles in goede banen verloopt. Door onze jarenlange ervaring zijn wij ertoe in staat om een nauwkeurige, effectieve en efficiënte planning te maken. Hierdoor weten alle vakmensen wat ze op welk moment moeten doen. Daarnaast houden wij ook zicht op de kwaliteit en het resultaat van het geleverde werk. Zo weet u zeker dat uw woning op tijd en netjes afgeleverd wordt!

Oplevering

De oplevering! De bouwers zijn klaar en u kunt de sleutels van uw langverwachte huis eindelijk in ontvangst nemen. Daarnaast stellen we samen een opleveringsrapport op waarin u tekent voor aanvaarding van de woning. Mochten er opleveringsgebreken zijn, dan zorgen wij dat deze binnen drie maanden opgelost zijn.

Vogel